مزایا و معایب استفاده از ماسه سنگ به عنوان کفپوش ساختمان

بدون تردید ماسه سنگ از جمله زیباترین سنگ های طبیعی موجود در جهان است که به دلیل طرح و سبک خاص و متمایزی که دارد از محبوبیت فراوانی برخوردار می باشد. به کار بردن آن در طراحی داخلی و خارجی ساختمان می تواند جلوه ای خاص به آن ببخشد و زیبایی طبیعت را برای آن ساختمان به ارمغان آورد. ماسه سنگ به دلیل دارا بودن برخی از ویژگی ها و خصوصیات ساختاری و همچنین ظاهری خوب، به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این سنگ به عنوان کفپوش مزایا و معایبی دارد که در این مطلب به آن ها خواهیم پرداخت.
ماسه سنگ
ماسه سنگ

مزایای استفاده از ماسه سنگ به عنوان کفپوش

  • برخورداری از زیبایی طبیعی

ماسه سنگ زیبایی طبیعی و ظاهر خاص و منحصر به فردی دارد که آن را از دیگر سنگ های طبیعی متمایز کرده است. در حقیقت مواد طبیعی دارای کیفیت و همچنین ویژگی وصف ناپذیری است که در کفپوش ماسه سنگ به خوبی مشهود و ملموس است. تنوع رنگی این سنگ بسیار بالا است و طیف وسیع و گسترده ای از رنگ ها را شامل می شود. ماسه سنگ را می توان در رنگ های سفید، قهوه ای، خاکستری، ارغوانی، قرمز و طلایی یافت. همچنین این سنگ طرح های فوق العاده ای دارد که به خوبی جلوه ای از طبیعت را نمایان و آشکار می سازد.
  • دوام و ماندگاری از مزایای کفپوش ماسه سنگ

اگر چه ماسه سنگ از لحاظ دوام و ماندگاری به پای سنگ های گرانیت و اسلیت نمی رسد، اما در صورت مراقبت و نگهداری درست و صحیح از آن می تواند ده ها سال دوام داشته باشد بدون آنکه آسیبی ببیند.
  • یونیک یا منحصر به فرد بودن

از آن جا که ماسه سنگ، زاده طبیعت است، رنگ ها، الگو ها و طرح های موجود در هر قطعه از این سنگ منحصر به فرد و متفاوت با دیگر قطعات می باشد. ماسه سنگ به صورت اسلب های بسیار بزرگی استخراج شده و پس از انتقال به کارخانه و فرآوری، به قطعات کوچکتر برش داده می شود. این بدان معنا است که هر یک از کاشی ها یا اسلب های به کار رفته در کف، نمونه ای تصادفی از یک شاهکار عظیم هستند.
  • بافت ماسه سنگ
ماسه سنگ ها دارای بافت ویژه ای هستند. در واقع بافت این سنگ به گونه ای است که اجزا و دانه های تشکیل دهنده آن به راحتی با چشم قابل دیدن هستند و سطح آن همچون کاغذ سمباده زبر می باشد. البته بر اساس سلیقه شخصی می توان ماسه سنگ را در انواع مات، آتش خور و براق تهیه نمود زیرا در کارخانه های سنگ پرداخت بر روی آن به شیوه های مختلفی انجام می پذیرد.
فلیم سنگ | آتش خور کردن سنگ
فلیم سنگ | آتش خور کردن سنگ
  • ماسه سنگ، دوستدار محیط زیست

ماسه سنگ دوستدار و سازگار با محیط زیست می باشد زیرا سنگی طبیعی است و از دل کوه و طبیعت به دست آمده و بر خلاف انواع مواد پلاستیکی همچون وینیل که تجزیه ناپذیر هستند و به سختی قابل بازیافت، این سنگ به صورت بیولوژیکی تجزیه خواهد شد (البته گفته می شود این فرآیند طولانی و زمان بر است).
  • تعوبض کاشی یا اسلب به راحتی صورت می گیرد

تعویض کاشی یا اسلب ماسه سنگ شکسته با سالم به راحتی انجام می شود و افراد خود می توانند این کار را به آسانی و بدون نیاز به متخصص انجام دهند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که هنگام نصب ماسه سنگ کاشی ها یا اسلب هایی را از همان نوع در انبار ذخیره کنیم تا اگر که کاشی شکسته شد، بتوان کاشی که با کف مطابقت داشته باشد را جایگزین نمود.

جوانب منفی یا معایب کفپوش ماسه سنگ

  • جذب آب

از معایب این سنگ می توان به جذب آب آن اشاره نمود. در واقع ماسه سنگ را می توان سنگی متخلخل دانست که به راحتی و به دلیل وجود خلل و فرج می تواند مواد مایعی همچون آب را به خود جذب نماید. جذب آب و مواد مایع نیز احتمال لکه شدن و آسیب دیدن سنگ را بیشتر خواهد کرد، پس بهتر است در مکان هایی که در معرض رطوبت و آب هستند نظیر حمام ها، سرویس های بهداشتی و یا آشپزخانه استفاده نگردد. البته اگر که افراد تمایل دارند در مکان های گفته شده از ماسه سنگ استفاده نمایند، می توانند با سیلر کردن ماسه سنگ به صورت منظم از بروز این مشکل جلوگیری کنند (در برخی مواقع هر سه تا شش ماه باید ماسه سنگ سیلر شود).
جذب آب در سنگ ها
جذب آب در سنگ ها
  • امکان ایجاد خراش بر روی سنگ وجود دارد.

ماسه سنگ، سنگی نسبتا نرم است (میزان سختی ماسه سنگ در انواع مختلف، متفاوت است) و این بدان معناست که با گذر زمان و بر اثر برخورد اشیاء مختلف نظیر کفش هایی که پاشنه تیزی دارند، با آن می تواند به راحتی خش بردارد.
  • ماسه سنگ، هنگام خیس بودن می تواند لغزنده باشد
ماسه سنگ ها هنگامی که خیس هستند امکان و احتمال لغزنده بودن آن ها وجود دارد. البته میزان لغزندگی این سنگ با پرداخت نهایی آن رابطه مستقیم دارد. زمانی که سطح این سنگ براق شده و صیقل خورده باشد عموما لغزندگی بیشتری دارد نسبت به زمانی که به شیوه های مات و یا آتش خور فرآوری شده باشد.
  • ماسه سنگ مستعد لکه دار شدن

هنگامی که مواد مایعی بر روی ماسه سنگ ریخته می شود باید فوری آن را پاک نمود، زیرا جذب آب این سنگ باعث ایجاد لکه هایی بر روی سطح آن می شود که اگر به موقع تمیز نگردد، ممکن است به صورت دائمی اثرش بر روی سنگ باقی بمانند. همچنین باید توجه داشت که برای تمیز کردن سطح ماسه سنگ نباید از مواد تمیز کننده با خاصیت اسیدی استفاده نمود زیرا ماسه سنگ خاصیت قلیایی دارد و ترکیب قلیایی و اسیدی باعث ایجاد واکنش شیمایی و در نهایت لکه شدن و اسیب به سنگ می شود.
  • فرسایش بر اثر افزایش عمر ماسه سنگ

تغییر ماسه سنگ در اثر گذشت زمان یکی از ویژگی های این سنگ است. در واقع ماسه سنگی که امروز نصب خواهید کرد با ماسه سنگی که ده سال دیگر خواهید دید فرق دارد حتی اگر که به درستی از آن مراقبت شود. ماسه سنگ همانطور که قبلا اشاره شد سنگ نسبتا نرمی است و در اثر گذشت زمان و پا زدن بسیار بر روی آن و یا در معرض هوای آزاد قرار گرفتن آن تغییر رنگ خواهد داد.

منبع: مجموعه سنگ ارباب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی وب‌سایت Silverweb.ir

/ /