همه چیز درباره سنگ کورین

سنگ کورین چه نوع سنگی است؟ آیا همانند سنگ های مرمر و گرانیت طبیعی بوده و از دل کوه ها استخراج می گردد یا نه یکی از سنگ های مصنوعی ساخته دست بشر است؟ این سنگ چه مزایا و معایبی دارد و برای چه بخش هایی مناسب است؟

در این مطلب سعی شده است به تمام سوالاتی که درباره این نوع سنگ وجود دارد پاسخ داده شود.

طرح زمینه سنگ کورین
طرح زمینه سنگ کورین

کورین چه نوع سنگی است؟

کورین(صفحات سخت) سنگی مصنوعی است که به طور ویژه برای کاربرد و استفاده بر روی سطح های مختلف تولید شده است. این سنگ متریالی مهندسی شده است که از ترکیب پلیمرهای اکرلیک با دیگر مواد معدنی یا کانی ها به دست می آید (مواد اولیه این صفحات سخت آلومینیوم تری هیدراته، رزین و رنگدانه می باشد). در واقع مخلوط این مواد در قالب هایی ریخته می شود تا ورق های کورین با برخی ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد که در هیچ یک از سنگ های طبیعی چون مرمر و گرانیت نمی توان یافت، ایجاد شوند.

نام این مواد مصنوعی، solid surface یا همان صفحات سخت است اما به دلیل اینکه نخستین بار این ماده مصنوعی توسط شرکتی آمریکایی اختراع و تولید شد و به نام تجاری کورین به بازار عرضه شد امروزه نیز این نوع متریال را به نام کورین می شناسند. البته شرکت های مختلفی پس از آن که فرمول ساختاری آن به صورت عمومی مورد استفاده قرار گرفت متریالی مشابه با کورین تولید و نام های دیگری بر روی آن ها قرار داده و به بازار عرضه کردند. در واقع تفاوت میان صفحات سخت تولید شده توسط شرکت های مختلف به دلیل اختلاف در میزان مواد ترکیب شده برای تولید این نوع سنگ می باشد.

این سنگ هیچ گونه درزی ندارد (از مهم ترین ویژگی های آن وجود درزهای نامرئی است) و مراقبت و نگهداری از آن آسان می باشد. در واقع تمام بخش های این سنگ به یک رنگ و طرح هستند و زمانی که خط و خشی بر روی آن ایجاد می گردد همانند سنگ های طبیعی رنگ های متفاوت و مختلفی را مشاهده نخواهید کرد و تماما به یک رنگ هستند و با پولیش به راحتی خراشیدگی محو خواهد شد و سطح کورین یکدست و صاف می گردد.

انواع سنگ کورین

سطوح سخت یا همان کورین ها تنوع رنگ و طرح بسیار بالایی دارند و از رنگ های جامد تا براق و در طرح های سنگی چون مرمر و گرانیت یافت می شود. این سطوح جامد علاوه بر اینکه از نظر کارخانه تولیدی دسته بندی می شوند، از لحاظ دانه بندی روی صفحه نیز گروه بندی شده اند و به قیمت های مختلف به فروش می رسند (دانه بندی درشت قیمت و هزینه بالاتری را در بر دارند).

همانطور که در ابتدا گفته شد این سنگ های مصنوعی متشکل از آلومینیوم تری هیدراته، رزین (رزین های اکریلیک، پلی استر و...) و همچنین رنگدانه ها می باشند در تقسیم بندی دیگری سنگ کورین را بر اساس رزین مورد استفاده در آن به دو نوع سنگ های کورین اکریلیک و سنگ کورین پلی استر دسته بندی کرده اند.

سنگ کورین اکریلیک فرم دهی بهتری نسبت به پلی استر دارد اما بر خلاف پلی استر در برابر خش مقاومت کمتری از خود نشان می دهد.

این دو نوع کورین در برابر آب جوش مقاوم می باشند و هیچ یک از آن ها بر دیگری در این یک مورد برتری ندارد اما تفاوت دیگری که این دو نوع کورین با هم دارند این است که حلال هایی چون استون و تینر به کورین اکریلیک آسیب می زنند در حالی که برای پلی استر اینگونه نمی باشد.

سنگ کورین
سنگ کورین

ویژگی های سنگ کورین

سنگ مصنوعی کورین دارای ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد است که در این بخش شما را با این مشخصه ها آشنا خواهیم کرد.

  • از ویژگی های خاص این نوع متریال بدون درز بودن آن است. کورین به صورت یکپارچه دیده می شود و درزی در محل های اتصال مشاهده نمی شود. در واقع قطعات کورین به وسیله چسب ویژه ای به هم متصل می شوند و پس از آن با پولیش و ساب سطح درز کاملا ناپدید می گردد.
  • کورین همانطور که گفته شد در برابر تغییرات دمایی مقام می باشد.
  • به راحتی می توان آن را ترمیم و تعمیر کرد. پس از چند سال استفاده می توان تنها با سمباده کردن و پولیش سطح زیبایی، تمیزی و صافی سطح کورین را برگرداند.
  • سطح سخت علاوه بر ضد لک و آب بودن (کورین متخلخل نمی باشد)، ضد جرم نیز می باشد و به نوعی آن را یکی از مواد و مصالح آنتی باکتریال می دانند.
  • طول عمر بالایی دارد و قابلیت خم پذیری دارد به این معنا که منعطف بوده و به آسانی می توان برای سطوح خم از آن استفاده نمود. این ویژگی از خصوصیات مهم این متریال است زیرا مواد کمی را می توان پیدا کرد که علاوه بر سخت بودن قابلیت خم پذیری داشته باشد.
  • استفاده از کورین نسبت به گرانیت و کوارتز به صرفه تر می باشد.

سنگ کورین و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی

سطوح سخت (solid surface) را می توان بر روی هر سطحی استفاده نمود. کورین ها را می توان برای سطوحی چون میز، کابینت، میزهای آزمایشگاهی و در هر فضا و مکانی به کار برد.

  • در فضاهای مسکونی می توان از آن به عنوان کانتر آشپزخانه، رویه کابینت، برای سطح روشویی در سرویس های بهداشتی و جزیره آشپزخانه استفاده نمود.
  • کاربرد دیگر این سنگ مصنوعی را می توان کانتر و پیشخوان مراکز تجاری و اداری دانست.
  • همانطور که گفته شد کورین بدون فرج و خلل می باشد و متریالی با ویژگی آنتی باکتریال می باشد. این ویژگی سبب شده است که کورین برای طراحی فضاهای آزمایشگاهی و درمانی که نیاز به سطوحی کاملا بهداشتی دارند، به کار برده شود.

منبع: مجموعه سنگ ارباب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی وب‌سایت Silverweb.ir

/ /